Κωνσταντέλιας: «Το στυλ μου είναι πιο κοντά σε αυτό του ισπανικού πρωταθλήματος»


Τα «φώτα» στον Γιάννη Κωνσταντέλια έριξε η, φημισμένη παγκοσμίως ιστοσελίδα, «goal.com», κάνοντας ένα εκτενές αφιέρωμα για το επόμενο «διαμαντάκι» του ΠΑΟΚ που ήδη έχει πάρει τη θέση του στην πρώτη ομάδα.

Στο μακροσκελές κείμενο φιλοξενούνται δηλώσεις και του ίδιου του νεαρού ποδοσφαιριστή στην ιστοσελίδα, μιλώντας για την πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο, την επιρροή του… Νεϊμάρ αλλά και τον δρόμο που του δείχνει το παράδειγμα του Χρήστου Τζόλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως αγάπησε το ποδόσφαιρο: 

«Δεν έβλεπα πολύ ποδόσφαιρο όσο μεγάλωνα, απλά έπαιζα στα πάρκα και στο δρόμο με τους φίλους μου. Έτσι ερωτεύτηκα το ποδόσφαιρο . Το παιχνίδι στην πόλη με τα παιδιά σε βοηθάει να είσαι δημιουργικός. Το στυλ μου είναι δημιουργικό, θέλω πάντα δώσω το κάτι παραπάνω στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου».

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, μόλις στα 11 χρόνια :

«Τελικά σκέφτηκα ότι ίσως μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής».

Για τη μεγαλύτερη του επιρροή ο Κωνσταντέλιας απάντησε στη συνέχεια «Η μεγαλύτερη μου επιρροή είναι ο Νεϊμάρ . Νιώθω ότι το στυλ παιχνιδιού του είναι πιο ελκυστικό από οποιοδήποτε άλλον».

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μίλησε και για τον Χρήστο Τζόλη που έκανε το δικό του «ξεπέταγμα» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αναφέροντας: 

«Για μένα ο Χρήστος δείχνει τον δρόμο για την επόμενη σεζόν Είναι καλό που έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε και να γίνουμε μέλη της πρώτης ομάδας, που θα δείξει το τι χρειάζεται να βελτιώσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Όλοι θέλουμε να πάρουμε την ευκαιρία. Μεγαλώσαμε με τους ίδιους στόχους και χρειάστηκε πολλή δουλειά για φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Η δουλειά που γίνεται στην ακαδημία τα τελευταία χρόνια είναι καλή και αυτό θα φανεί στο μέλλον και στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το μέλλον του:

«Διαχωρίζω τα πράγματα και σκέφτομαι μόνο τους βραχυπρόθεσμους στόχους μου. Δεν ξέρω που θα βρίσκομαι σε πέντε χρόνια, προτιμώ να κάνω μικρά βήματα. Θέλω να είμαι καλύτερος στο επόμενο παιχνίδι, την επόμενη προπόνηση. να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Νιώθω ότι περισσότερο κοντά στο στυλ μου είναι το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει περισσότερη δημιουργικότητα, τεχνική και ανοικτοί χώροι στο γήπεδο».

Το άρθρο του «Goal» κλείνει αποθεώνοντας τον νεαρό μέσο, τονίζοντας πως: «Ανεξάρτητα από το επόμενο βήμα του το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Ίσως πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που βγήκε από το ελληνικό ποδόσφαιρο στις τελευταίες γενιές».

Πηγή: inpaokΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια