Σχέδιο για επιστροφή στα γήπεδα!

 


Η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο για την επιστροφή του κοινού σε δραστρηριότητες που είχαν... σβήσει μέσα στο lockdown με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και με βάση το γαλλικό μοντέλο. Τι ισχύει για τα γήπεδα και ποια τα ερωτήματα.


Οι Έλληνες προχωρούν την διαδικασία του εμβολιασμού και ήδη ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας μας έχει ολοκληρώσει την «προστασία» του κατά του Covid-19. Σε αρκετούς τομείς, η κανονικότητα φαίνεται πως έχει ήδη επιστρέψει και η Κυβέρνηση προχωρά τα πλάνα της για να λειτουργήσει ξανά η καθημερινότητα όπως πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.


Πηγές από τους αρμόδιους φορείς τονίζουν πως δεν προβλέπεται νέο Lockdown τους επόμενους μήνες και η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο. Επιπρόσθετα, πάνω σε αυτό, η Κυβέρνηση σχεδιάζει τους άξονες, πάνω στους οποίους θα επιστρέψει το κοινό σε δραστηριότητες που είχαν... σβήσει μέσα στην καραντίνα ή που απλά λειτούργησαν χωρίς θεατές ή φιλάθλους.


Παράδειγμα αποτελούν τα θέατρα και τα σινεμά, που έμειναν κλειστά, αλλά και τα γήπεδα, που ήταν άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Αρχές σκέφτονται να υιοθετήσουν το γαλλικό μοντέλο και πάνω σε αυτό θα οριστεί το εμβόλιο ως «διαβατήριο» εισόδου. Ουσιαστικά δηλαδή, το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό θα είναι υποχρεωτικό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα, ενώ στο πλάνο υπάρχει πρόβλεψη και για φιλάθλους που θα έχουν αρνητικό τέστ PCR μέχρι το πολύ 72 ώρες πριν.


Αυτές οι «ομάδες» θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα, μαζί φυσικά με όσα μέτρα προστασίας χρειάζονται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως το βασικό ερώτημα αφορά το πότε θα εφαρμοστεί το παραπάνω πλάνο. Αυτή την στιγμή, στόχος είναι να υπάρξει έστω και ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις 25 Ιουλίου. 


Μέχρι τότε, η διαδικασία του εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά στην Ελλάδα και προβλέπεται αύξηση σε αυτούς που θα έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις (ή την μονή, ανάλογα με το ποιο εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε).


Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στο -αρχικό- στάδιο της επιστροφής στην κανονικότητα και πως τα γήπεδα θα μπορούν να φιλοξενήσουν ξανά κόσμο.Πηγή: SDNA

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Απαράδεκτη πολιτική......
    Μας χωρίζουν σε 2 λογιών πολίτες.....δλδ αυτοί που ΔΕΝ εμβολιαστικαν είναι κατώτερου επιπέδου άνθρωποι!!!!!?????
    Ναι στο να έχω κάνει ένα τεστ ή και να με θερμομετρησουν.
    Αλλά όχι να με απαγορεύσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή