Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Νέα Τούμπα


Εβδομάδα εξελίξεων είναι η τρέχουσα αλλά και η προσεχής, αναφορικά με το γηπεδικό ζήτημα του ΠΑΟΚ, τόσο για τη Νέα Τούμπα όσο και για το Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Μετά τη σχετική συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη (7/6), μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του προέδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή, χθες (8/6) αργά το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, μέσα από τον οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για τη χρήση του Καυτανζογλείου από τον Δικέφαλο, όταν αυτό θα χρειαστεί.

Μεταξύ των άρθρων, που θα συζητηθούν από αύριο Πέμπτη (10/6) μέχρι τις 17/6 όταν και θα ψηφιστούν, περιλαμβάνεται και αυτό που προβλέπει τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να δαπανούν χρήματα για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα. Έτσι λύνεται ένα βασικό ζήτημα για την περίοδο που ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει και θα χρησιμοποιεί το Καυτανζόγλειο.

Από εκεί και πέρα, για αύριο (10/6) το μεσημέρι στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία θα γνωμοδοτήσει επί κάποιων ενστάσεων που τέθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιότητας του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για κάποιες σκόρπιες διαφωνίες (κυρίως για το κυκλοφοριακό) που έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν, οι οποίες όμως δεν έχουν νομική βάση και έχουν χαρακτηριστεί αβάσιμες. Η εισήγηση που υπάρχει είναι να απορριφθούν, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί στην αυριανή συνεδρίαση.

Από εκεί, ο φάκελος της Νέας Τούμπας θα επανέλθει για τελευταία φορά στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, για να κερδηθεί χρόνος, κι επειδή μόλις προχθές υπήρχε η τακτική συνεδρίαση του Δήμου, έχει προβλεφθεί ήδη να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την άλλη Πέμπτη 17 Ιουνίου με θέμα -σχεδόν αποκλειστικά- το γήπεδο του Δικεφάλου.

Αυτή θα είναι η… τελευταία πράξη του φακέλου στη Θεσσαλονίκη, πριν πάει ξανά στην Αθήνα και κάνει το τελικό δρομολόγιο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Προεδρικό Διάταγμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, όλη αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021, και από τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να αρχίσει το… γκρέμισμα.

Πηγή: inpaok


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια