Ημέρα εξελίξεων για τη Νέα Τούμπα

Ημέρα εξελίξεων για τη νέα Τούμπα θα είναι η σημερινή (17/6), με τις διαδικασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ να έχουν ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από δυόμιση χρόνια.

Το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα κατατεθεί η τελική έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη νέα Τούμπα, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που υπήρχε για το θέμα μεταξύ του προέδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θ. Κατσαρή και του δημάρχου της πόλης, Κ. Ζέρβα.

Εκτός αυτού θα συζητηθούν και οι ενστάσεις γύρω από το θέμα. Σε πρόσφατες δηλώσεις της η Ρία Καλφακάκου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε αρνητικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τη Νέα Τούμπα, σημειώνοντας ότι δύο είναι τα ζητήματα που της προκαλούν προβληματισμό.

Το ένα έχει να κάνει με την υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους, με την Καλφακάκου να πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα κόψει την περιοχή στα δύο και θα την αλλοιώσει.

Το δεύτερο, σχετίζεται με τα έργα ανάπλασης της περιοχής και των κοινόχρηστων χώρων, λέγοντας ότι η πρόταση κάνει λόγο για αναγκαιότητα συμβάσεων μεταξύ του ΠΑΟΚ, του Δήμου και άλλων φορέων, καθώς και για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο φάκελος από το Δήμο Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκεί όπου θα πέσουν οι τελικές υπογραφές για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Θα ακολουθήσει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και η επικύρωση από το ΣτΕ, που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του 2021. Παράλληλα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα… βάζουν μπροστά τις διαδικασίες σχετικά με την τεχνική μελέτη του νέου γηπέδου που αναμένεται να αλλάξει πλήρως την εικόνα της περιοχής, της πόλης, αλλά και το επίπεδο του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εκδοθούν και οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες ώστε τα συνεργεία να ξεκινήσουν δουλειά και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ, με στόχο το 2026 να γιορταστούν στη Νέα Τούμπα  τα 100 χρόνια ζωής του.

Παράλληλα, την Πέμπτη στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί και ο νέος αθλητικός νόμος.

Ανάμεσα τους είναι και «η δυνατότητα να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα» κάτι που προφανώς και αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες του Καυτανζογλείου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει όταν ξεκινήσουν τα έργα για τη Νέα Τούμπα.

Η συγκεκριμένη διάταξη είναι η αυτονόητη, δεδομένου ότι δε γίνεται ο ενοικιαστής μιας αθλητικής εγκατάστασης, να αναλαμβάνει τις εργασίες βελτίωσης του και ταυτόχρονα, να μη μειώνεται το αντίστοιχο μίσθωμα.

Πηγη: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια