ΠΑΟΚ Β’ στη Super League 2;


Έτοιμη να πάρει σάρκα και οστά είναι η πρόταση του ΠΑΟΚ για την δημιουργία Β’ ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε working group στη Super League με την συμμετοχή και του Δικεφάλου.

Η θέση του ΠΑΟΚ άλλωστε παραμένει πάγια για τη δημιουργία Β’ ομάδων από όσους συλλόγους έχουν την δυνατότητα να συντηρήσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα, με την συζήτηση να αφορά την συμμετοχή των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τους απαραίτητους περιορισμούς που προβλέπονται.

Όπως διαπιστώθηκε στο working group της Super League, έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη πρόοδος και πλέον αφού οριστικοποιηθεί η πρόταση των ομάδων της Λίγκας, θα ακολουθήσουν συνομιλίες με ΓΓΑ, ΕΠΟ και Super League 2 προτού η απόφαση πάρει σάρκα και οστά.

Όσον αφορά τους περιορισμούς θα ισχύει ότι και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφού δεν θα προβλέπεται η συμμετοχή των Β’ ομάδων στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά το τι ισχύει στα πρωταθλήματα της Ευρώπης:

– Σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι Β΄ ομάδες που συμμετέχουν σε Εθνική κατηγορία προβιβάζονται και υποβιβάζονται, με τον περιορισμό ότι πρέπει να αγωνίζονται τουλάχιστον μία κατηγορία (σε μερικές χώρες όπως Νορβηγία & Πολωνία, δύο) κατώτερη από αυτή που αγωνίζεται η μητρική ομάδα.

– Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να προβιβαστούν θα πρέπει να το δηλώσουν από την αρχή της αγ. περιόδου.

– Εάν ο προβιβασμός της Β’ ομάδας οδηγεί στην ίδια κατηγορία με τη μητρική ομάδα, τη θέση αυτή θα καταλαμβάνει η αμέσως επόμενη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

– Αντιστοίχως, εάν ο τυχόν υποβιβασμός της μητρικής ομάδας οδηγεί στην ίδια κατηγορία με την Β’ ομάδα, τότε η Β’ ομάδα θα υποβιβάζεται υποχρεωτικά (ακόμα κι αν διεκδικεί άνοδο) και στην κατηγορία θα παραμένει η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία από αυτές που θα υποβιβάζονταν.

Πηγή: inpaok


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια