Έξι χρόνια ελεύθερος ο ΠΑΟΚ!

Μέρα… ανεξαρτησίας είναι η 12η Μαΐου για τον ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια (το 2015), απαλλασσόταν δια παντός από τον βραχνά των παλιών χρεών που τον κρατούσαν δέσμιο.

Ήταν η πρώτη μεγάλη δέσμευση του Ιβάν Σαββίδη όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ το 2012, και την οποία έκανε πράξη στις 12/5/15, αποπληρώνοντας όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο

Ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου κατέθεσε διατραπεζικά το ποσό των 10,4 εκατ. ευρώ, όσο και το πρωτογενές σύνολο του χρέους της ΠΑΕ και παράλληλα τακτοποίησε εφάπαξ και ένα χρέος 400.000 ευρώ από τις οφειλές. Μάλιστα, η αποπληρωμή δεν έγινε με χρήση επιταγής, αλλά με κατάθεση ολόκληρου του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου.

«Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά», είχε αναφέρει σε μια από τις πρώτες του τοποθετήσεις ο Ιβάν Σαββίδης!

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε τα εξής:

«Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά». Σήμερα 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν! Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους. Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια