Βιεϊρίνια: "Απέδειξα ότι ούτε γέρασα ούτε σκέφτομαι το χρήμα"!

 


Στο Open και την εκπομπή Open Sport φιλοξενήθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πρόλαβε να ξεκουραστεί:

" Ξεκουράστηκα τόσο όσο. Έφτασα σπίτι στις εφτά το πρωί, οπότε καταλαβαίνετε τι περάσαμε αυτή τη βραδιά, αλλά είναι κάτι υπέροχο οπότε είναι εύκολο να ξεπεράσω την κούραση."

Για το επιτυχημένο κλείσιμο αυτής της δύσκολης χρονιάς και για εσένα και για την ομάδα:

"Έχω πει πολλές φορές ότι ήταν δύσκολη η χρονιά, εγώ ήμουν χωρίς προετοιμασία, 3 μήνες χωρίς να ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου, άκουγα ότι γέρασα, ότι δεν ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ γιατί σκεφτόμουν τα χρήματα. Νομίζω ότι απέδειξα ξανά ότι ούτε χρήματα ήθελα, ούτε γέρος είμαι, οπότε όπως είπα και στην συνέντευξη τύπου η χρονιά ήταν σαν παραμύθι και όλα τα παραμύθια πρέπει να έχουν "happy end". 

Για το αν πίστευε όταν ήρθε για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ ότι θα γίνει ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας:

Όχι φυσικά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ κατάλαβα τι σημαίνει ΠΑΟΚ για τους οπαδούς. Δυστυχώς στα πρώτα χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε κάτι παρόλο που το άξιζαμε και οι παίκτες και οι φίλαθλοι που πάντα μας στήριζαν. Είχα υποσχεθεί όμως όταν έφυγα πως θα γυρίσω για να κερδίσω τίτλους. Εύχομαι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα επόμενα χρόνια.

Για την επιτυχία του ΠΑΟΚ μετά την έλευση Σαββίδη:

«Τις βάσεις τις έχει βάλει ο κύριος Σαββίδης από το 2012, αλλά θέλει χρόνο. Τα πρώτα 4-5 χρόνια ήθελε νομίζω να χτίσει τις βάσεις για τις επιτυχίες που ήθελε να έχει η ομάδα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ, να παλεύουμε κάθε χρόνο για τίτλους και θα συνεχίσουμε, έχουμε τις βάσεις, θα δουλέψουμε σκληρά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Το δύσκολο δεν είναι να φτάνεις ψηλά, αλλά να κρατιέσαι εκεί».

Για την αντίδραση και τα κλάματα με τον Πάμπλο Γκαρσία στο τέλος του τελικού:

«Γνωριζόμαστε από το 2012. Την πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, ήταν πολύ δύσκολα. Ο Πάμπλο Γκαρσία με βοηθούσε πάρα πολύ ως παίκτης και ως φίλος. Η σχέση μας δεν είναι μόνο προπονητή-παίκτη, είναι μια φιλία για χρόνια. Αξίζαμε το Κύπελλο, ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας και γι’ αυτόν. Τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Στο τέλος είπαμε, πολλά, δεν είναι εύκολο να κρατηθείς σε τέτοιες στιγμές. Πέρασε κι αυτός πολλά. Αλλά θα μείνει μεταξύ μας το τι είπαμε».

Για το αν η βαθμολογική απόσταση αντικατοπτρίζει την ανωτερότητα του Ολυμπιακό ή το ότι οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες των ανταγωνιστών τους:

«Η χρονιά για μας δεν ήταν καλή, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όπως είπα πριν θέλουμε κάθε χρόνο να παλέψουμε ως το τέλος για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Νομίζω η διαφορά στο πρωτάθλημα, φάνηκε και στην εικόνα του τελικού, δεν είναι η πραγματική. Βρήκαμε τον εαυτό μας αργά, στα play-off και νομίζω μέχρι εκεί υπήρξε η μεταξύ μας διαφορά. Θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε και του χρόνου εκεί που αξίζουμε».

Για το αν – κατά τη γνώμη του – θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην κατάκτηση των πρόσφατων τροπαίων χωρίς ξένους διαιτητές VAR:

«Τα πρώτα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, πολλές φορές δεν κερδίζαμε κάτι εξαιτίας της διαιτησίας. Όλοι το ξέρουμε, δεν είναι κάτι καινούριο. Αλλά δε βοηθούν μόνο οι ξένοι διαιτητές, αλλά και το VAR. Αυτό είναι το καινούριο ποδόσφαιρο, είναι πιο καθαρό, αλλά δε λέω ότι είναι και πιο ωραίο. Χάνουμε λεπτά, όσο το VAR αποφασίζει για κάποιες φάσεις και, τελικά, πάλι αποφασίζει ο διαιτητές, δε θα αλλάξει αυτό. Εγώ θα μείνω στα τέσσερα Κύπελλα, στο Πρωτάθλημα, με ξένους διαιτητές, με Έλληνες, είτε με VAR είτε χωρίς VAR».
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια