Συγκλονιστικός Γκρίφιν: ”Το σουτ ήρθε από τον ουρανό“!


Ο Μάλκολμ Γκρίφιν, πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ με 83-84 στην έδρα του Ιωνικού, ανέλυσε το παιχνίδι, τη νίκη και το χαρακτήρα της ομάδας, ενώ ήταν συγκινητικός κάνοντας ειδική αναφορά στον πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια.

Για το πως είναι να παίρνεις το τελευταίο σουτ:

«Δεν είναι καθόλου δύσκολο αυτό το σουτ. Γι’ αυτά τα σουτ ζούμε. Τέτοιες στιγμές περιμένουμε. Μεγάλωσα βλέποντας τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Άλεν Άιβερσον, οπότε αυτά θέλουμε να κάνουμε. Η αλήθεια είναι πως ρώτησα τον προπονητή αν με εμπιστεύεται να το πάρω. Μου είπε ναι και το πήρα».

Αναφορικά με το τι σημαίνει γι αυτόν η εμπιστοσύνη του προπονητή προς το πρόσωπο του:

«Δεν ήταν ακριβώς για μένα το σύστημα που είχαμε στήσει. Ο κόουτς όμως μου είπε πως αν βρεθώ ελεύθερος να το πάρω. Πρέπει πάντα να έχει ς ένα εναλλακτικό πλάνο. Έτσι το είδα σαν ευκαιρία. Μπόρεσα, το πήρα και το έβαλα».

Για το ότι η ομάδα γυρνάει ακόμη ένα και παίρνει τη νίκη στο τέλος:

«Η ομάδα μας έχει χαρακτήρα κι έχει φτιαχτεί για να μην τα παρατά ποτέ. Έτσι λειτουργούμε. Έτσι δουλεύουμε. Έχει περάσει στο DNA μας. Το έχουμε κάνει πολλές φορές φέτος γιατί η μαχητικότητά μας βγαίνει στο παρκέ. Η εικόνα του προπονητή, είναι η εικόνα της ομάδα μας. Μας μεταφέρει τεράστια ενέργεια σε όλα τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, χρειάζονται κι αυτό που λέμε οι προπονητές στο γήπεδο, να πάρουν τη σωστή απόφαση».

Σχετικά με το αν βοήθησε η παρουσία της κοπέλας του, που ήταν εδώ:

«Όχι δεν με βοήθησε αυτό. Ο πατέρας μου έκανε το σουτ από ουρανό. Ο πατέρας μου έφυγε σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια. Γι αυτό θέλω να του αφιερώσω τη νίκη αυτή. Πιστεύω πως αυτός ήταν ο έκτος παίκτης που έβαλε το νικητήριο σουτ».

Για το αν βλέπει ψηλότερα από την παρουσία στην 6άδα:

«Φυσικά κοιτάμε ψηλότερα. Πρέπει να κερδίσουμε κι άλλα παιχνίδια. Δεν είμαστε οι παίκτες κι η ομάδα που θα πούνε πως είμαστε ευχαριστημένοι με την έκτη θέση. Δε θα επαναπαυθούμε. Είναι ευλογία που έχουμε φτάσει ως εδώ. Έχουμε ακόμη τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο κι αν τα πάρουμε θα εξασφαλίσουμε καλύτερη συνέχεια για εμάς.Θα προπονηθούμε σκληρά σε αυτό το διάστημα».

Πηγή: paok24.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια