Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθεί!

Εκεί που όλοι μετρούσαν νούμερα και στατιστικά για τον Χρήστο Τζόλη, εφτάσε κάποια στιγμή που ο νεαρός σταμάτησε να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας. Μερικοί μιλούν για ντεφορμάρισμα, άλλοι οτι το μυαλό του είναι στη μεγάλη μεταγραφή και άλλοι οτι στα μεγάλα παιχνίδια δεν έχει ακόμα την προσωπικότητα να φανεί. Τελικά , μήπως η μίξη όλων αυτών θα μας δώσει την απάντηση;

Σίγουρα, η αξία του Τζόλη και οι δυνατότητες του ανήκουν στα υψηλότερα σκαλοπάτια του ευρωπαικού ποδοσφαίρου, όμως "πατώντας" στο σήμερα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που πρέπει να βελτιώσει διάφορα κομμάτια στο παιχνίδι του. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν μπορεί να προσφέρει στα ματς που απομένουν τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να έχει καθαρό μυαλό και να διαχειριστεί κατάλληλα απο τον προπονητή του. Οι γύρω-γύρω για τον επόμενο μήνα να μείνουν στην άκρη για να τελειώσει η σεζόν όπως ξεκίνησε για τον Χρήστο. Η μεταγραφή θα έρθει όταν είναι η ώρα για το επόμενο βήμα. Τώρα, όσων αφορά την αφάνεια του σε μεγάλα παιχνίδια, θεωρώ πως είναι ανοησία να λέγονται τέτοιου είδους πράγματα για έναν παίκτη 19 ετών που μετρά διψήφιο αριθμό γκολ και ασιστ στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά.

Για να μιλησούμε, όμως, και με ποδοσφαρικούς όρους, είναι προφανές οτι μετά τα πρώτα δείγματα γραφής του Τζόλη, κάθε επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ προσάρμοζε τις άμυνες πάνω του. Χαρακτηριστικό είναι το παιχνίδι με τον Άρη τον Δεκέμβριο στο Χαριλάου όταν σε κάθε επαφή των Τζόλη-Ζιφκοβιτς, έρχοταν σε βοήθεια 2ος και 3ος παίκτης, με ξεκάθαρη εντολή να μην αφήσουν στον νεαρό να συγκλίνει. Ακολούθησαν και άλλα τέτοια παιχνίδια, βοηθώντας τον Τζόλη να βρεί και άλλους τρόπους να γίνει απειλητικός όπως και το έκανε. Τον είδαμε να πατάει περιοχή ως 2ος φορ, να γυρνάει να παίρνει μπάλες απο τα χαφ κτλ.

Δε θα έλεγα πως υπάρχει πτώση του παίκτη αλλά πως παρατηρούμε μια σιωπηλή παρουσία του στα παιχνίδια, χώρις να βλέπουμε τις εξαιρετικές ενέργειες, τα μεγάλα σουτ έξω απο την περιοχή και την συμμετοχικότητα του στο σκοράρισμα της ομάδας. 

Εν αναμονή, λοιπόν, της ανόδου της απόδοσης του, καθίστε αναπαυτικά στα σαλόνια σας και ετοιμαστείτε να τελειώσει η σεζόν έτσι όπως άρχισε στο καλωσόρισμα της Μπεσίκτας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια