«Το project της Νέας Τούμπας και η χρηματοδότηση»



Τι είπε ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας

Για το project της Νέας Τούμπας, τη φάση που βρίσκεται και την πιθανότητα να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, μίλησε ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι τεράστιο project για τον ΠΑΟΚ η Νέα Τούμπα. Όταν ολοκληρωθεί το προεδρικό διάταγμα τότε θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα προεδρικό διάταγμα από το 2012 για να κάνει γήπεδο στο Βοτανικό. Για τον Παναθηναϊκό όλη η ιστορία είχε ξεκινήσει το 2008, με σχέδιο και για την κατασκευή εμπορικού από τον Μπάμπη Βωβό που δεν προχώρησε. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το project της Νέας Τούμπας με αυτό το Βοτανικού τώρα. Ο ΠΑΟΚ σε πέντε μήνες θα βρίσκεται εκεί που είναι ο Παναθηναϊκός από το 2012. Από τη στιγμή που θα αποκτήσει τη δυνατότητα (σ.σ. μετά την έγκριση του ΣτΕ) να κατασκευάσει γήπεδο ο ΠΑΟΚ, τότε το project θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Πρέπει να έχει και μια ωριμότητα όλο αυτό. Μια τεχνική μελέτη γηπέδου μπορεί να κρατήσει και έναν χρόνο σκεφτείτε ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη και για την υπογειοποίηση, δεν μπορούν να προχωρήσουν ξεχωριστά αυτά.

Ο φάκελος στο επόμενο διάστημα θα σταλεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μετά από το δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει για να δούμε αν υπάρχει κάποια ένσταση-και εφόσον δεν υπάρχει-θα πάει και πάλι στην Αθήνα και μετέπειτα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπολογίζω περί τα τέλη Μαΐου. Από κει και πέρα είναι θέμα διαδικασιών του ΣτΕ για να βγει το προεδρικό διάταγμα.

Δεν θεωρώ ότι έχουμε καθυστερήσεις. Το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Αντωνίου, μιλάει συχνά με τον Γιάννη τον Δημογιάννη για το θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ο δε Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ως υπουργός είχε θεσμοθετήσει τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Νέα Τούμπα. Πιέζουν όλοι από ενδιαφέρον για να γίνει το νέο γήπεδο του Δικεφάλου».

Πηγή:inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια