Αλλαγή στον κανονισμό για το χέρι

 

Την αλλαγή του κανονισμού για το χέρι από την 1η Ιουλίου 2021 ανακοίνωσε η IFAB, όπως επικυρώθηκε κατά την 135η ετήσια συνέλευσή της. Σύμφωνα με τον κανονισμό που θα ισχύει από 1/7 δεν θα θεωρείται παράβαση εάν η μπάλα καταλήξει στον παίκτη που σκοράρει από ακούσιο χέρι συμπαίκτη του.

Κάτι το οποίο μέχρι σήμερα θεωρείται παράβαση. Για παράδειγμα γι’ αυτό το λόγο δεν μέτρησε το γκολ της Φούλαμ την Τετάρτη (4/3) στην εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ.

Συγκεκριμένα ο Μάτζα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η μπάλα είχε καταλήξει σε αυτόν από το ακούσιο χέρι του συμπαίκτη του, Λεμινά. Το γκολ θα μετρούσε εάν ίσχυαν ήδη οι νέοι κανονισμοί που θα τεθούν σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου.

Αυτή είναι η κυριότερη αλλαγή καθώς τα υπόλοιπα είναι αυτά που ίσχυαν μέχρι και σήμερα. Δεν μπορεί, δηλαδή, κάθε επαφή της μπάλας με το χέρι να θεωρείται παράβαση και οι διαιτητές θα συνεχίζουν να εμπιστεύονται την κρίση τους όσον αφορά στο εάν με το χέρι κάνει το σώμα να φαίνεται αφύσικα μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με αυτήν την επεξήγηση παράβαση με το χέρι θα θεωρείται όταν ο παίκτης:

– εσκεμμένα βρίσκει την μπάλα με το χέρι κάνοντας κίνηση προς αυτήν

– βρίσκει την μπάλα με το χέρι μεγαλώνοντας κατά αφύσικο τρόπο το σώμα του

– όταν σκοράρει και το γκολ μπαίνει απευθείας με το χέρι έστω κι ακούσια ή όταν το γκολ μπαίνει αφότου υπάρχει επαφή της μπάλας με το χέρι του σκόρερ, έστω και ακούσια.

Πηγή: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια