Οι αλήθειες του Γκαρσία

 

Για τον ΠΑΟΚ ξεκινά μια σειρά μάξιμουμ 15 αγώνων, στους οποίους θα κριθούν οι στόχοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο κι ο Πάμπλο Γκαρσία επιχείρησε να αφυπνίσει την ομάδα του...

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ενοχλήθηκε με την εικόνα της ομάδας του στην Τρίπολη και μέσα στην εβδομάδα φρόντισε να δείξει τον δρόμο στους παίκτες του, τώρα που η σεζόν μπαίνει στην κρίσιμη καμπή της. Το πρωτάθλημα τελειώνει με τα παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό, ακολουθούν δέκα αγώνες πλέι οφ στα οποία θα κριθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι δύο ή τρεις με τον τελικό, αγώνες του κυπέλλου. Τώρα, το πράγμα αρχίζει να σοβαρεύει.

''Δεν μπορεί να χάνουμε παιχνίδια, όπως αυτό στην Τρίπολη... Δεν γίνεται.... Δεν μπορώ να το πιστέψω γιατί έχετε δυνατότητες. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα, με αυτή την ποιότητα να χάνει έτσι.. Είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει να το δείχνουμε κάθε φορά μέσα στο γήπεδο'' είπε μεταξύ άλλων ο Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς να ανεβάσει τόνους.

''Δεν κατηγορώ κανέναν, είμαστε όλοι μαζί. Λάθη κάνουμε όλοι, πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη. Εγώ σας εμπιστεύομαι, είμαστε προπονημένοι, έχουμε ποιότητα, πρέπει να βγάλετε πάθος και αυτοπεποίθηση στο γήπεδο.Δεν πρέπει να ξεχνάμε πού παίζουμε'' συμπλήρωσε ο Ουρουγουανός, που θέλησε να ''ξυπνήσει'' και το φιλότιμο των ποδοσφαιριστών του.

''Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο και πρέπει να δίνουμε χαρές σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να ικανοποιήσουμε τον κόσμο, που περιμένει πολλά από μας και τον ιδιοκτήτη, που κάνει τα πάντα για την ομάδα. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα που θα την χαίρονται όλοι. Πρέπει στα παιχνίδια, που έχουν απομείνει, σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και κύπελλο, να δείξουμε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, είναι υποχρέωσή μας''.

Ο Γκαρσία αποφεύγει γενικώς να ανεβάζει τους τόνους και με τις τελευταίες του παρεμβάσεις, προσπάθησε απλά να ξυπνήσει την ομάδα του. Οι παρατηρήσεις δεν αφορούσαν τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο το δουλεύει και το αναλύει την ώρα της προπόνησης, όσο το κομμάτι της διάθεσης.

Αρκετές φορές στις συζητήσεις του με τους παίκτες χρησιμοποιεί τη λέξη ''πάθος''. Είναι φανερό ότι σε αυτό το κομμάτι περιμένει πολλά περισσότερα από την ομάδα του.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον Άρη, στις τάξεις της ομάδας συζητήθηκαν αρκετά στην προπόνηση της Παρασκευής, τα όσα είχαν συμβεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Χαριλάου. Είναι φανερό ότι υπάρχει κίνητρο...

Πηγή: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια