Χατζόπουλος: «Θα μείνω μέχρι να ξεχρεώσει ο ΠΑΟΚ»

Ο βασικός χρηματοδότης του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και μίλησε για τη νίκη επί του Άρη, την παραμονή του κόουτς Λυκογιάννη και τον στόχο της οικονομικής εξυγίανσης του Δικέφαλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο ντέρμπι, αλλά πάλευε με τον κακό εαυτό του:

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Να δούμε αν εκεί που κερδίζουμε να χάνουμε και να το ξαναγυρίσουμε. Αστειεύομαι. Έχουμε παιδιά που πραγματικά θέλουν να κερδίζουν. Αυτή είναι μεγάλη χαρά για εμένα. Είναι μαχητές, δεν τα παρατάνε, έχουν τη νοοτροπία που θέλω να έχει ο ΠΑΟΚ, να μην τα παρατάς».

Για το αν αποτελούν ένεση ηθικού τέτοιες νίκες για την οικονομική προσπάθεια που γίνεται:

«Όπως είναι και οι δύο ομάδες, το ΠΑΟΚ-Άρης και το Άρης-ΠΑΟΚ είναι σημαντικά ντέρμπι. Πρέπει να κοιτάνε οι ομάδες την εξυγίανση και μετά το αγωνιστικό. Καλό το ντέρμπι, αλλά πρώτα κοιτάω την πραγματικότητα, να δω ότι έχουμε ξεχρεώσει και μετά να δούμε το αγωνιστικό και πως θα ανέβει αγωνιστικά η ομάδα. Αυτό νομίζω πρέπει να γίνει και στον Άρη. Δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα, αλλά έχουμε ξεκινήσει στις υποχρεώσεις απέναντι σε παλιούς παίκτες, από τους 47 που είχαμε βρει μας έχουν μείνει 6 υποθέσεις και θα έχουμε εξοφλήσει όλους με πληρωμένη και τη φετινή χρονιά. Αυτό θα είναι επιτυχία. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Πάντα βοηθάει το αγωνιστικό, παίρνει κουράγιο ο κόσμος, αλλά για να συνεχίσει να πηγαίνει καλά η ομάδα πρέπει να ξεχρεώσει».

Για την παράταση της ΑΜΚ και αν είναι ώθηση η νίκη αυτή:

«Σίγουρα. Είναι γραμμένα στα Social Media πάμε να βοηθήσουμε. Ήταν Σαββατοκύριακο, δεν έχουμε ακόμη εικόνα, θα έχουμε αργότερα που έφτασε το νούμερο. Αυτή η εβδομάδα θα είναι χαρακτηριστική. Μια καλή αγωνιστική με νίκη τραβάει μέσα στην εβδομάδα».

Για την ανανέωση συνεργασίας με τον κόουτς Λυκογιάννη:

«Έχουμε κάνει μια μικρή συζήτηση, αλλά όχι ουσιαστική, να βάλουμε κάτω την πραγματικότητα και τα νούμερα. Είπαμε φέτος να είναι μια χρονιά να γνωριστούμε, να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε κι αν ταιριάζουμε. Αυτό το νόημα έχει αυτή η χρονιά. Προς το παρόν πηγαίνουμε καλά, έχουμε και οι δύο τρέλα. Πρέπει όμως να γίνει ουσιαστική συζήτηση, αν του αρέσει να μείνει εδώ. Δεν θα είναι απόφαση για ένα έτος».

Για το αν έχει διετές-τριετές πλάνο και τις ακαδημίες:

«Πρέπει να υπάρχει τέτοιο πλάνο γιατί αλλιώς δεν χτίζονται ομάδες. Το ίδιο και το ίδιο κάθε χρόνο, με αλλαγές, δεν οδηγεί σε κάτι. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια. Στόχος είναι να γίνει βάση, κορμός και να προχωράμε. Χαρά μου θα είναι να βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, να μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα. Σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει, αλλά χρειάζεται οργάνωση. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτά θέλουν καιρό να αναπτυχθούν και να γίνουν. Υπάρχουν παιδιά που είναι κοντά στην ομάδα, πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Ειδικά σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που έχει απαιτήσεις».

Για το αν η Θεσσαλονίκη έχει δίψα για το μπάσκετ για να πάει ψηλότερα:

«Για να φτάσουμε σ’ εκείνο το επίπεδο πρέπει οι ομάδες να ξεχρεώσουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορείς να κάνεις τις μεταγραφές που πρέπει. Ο κόσμος θέλει να βλέπει επιτυχίες. Εμείς φέτος φτιάξαμε ανταγωνιστική ομάδα με το μπάτζετ μας και να πάμε όσο ψηλότερα. Βασικός στόχος ήταν η εξυγίανση και δεύτερος τα πλέι οφ. Δεν θα αφήσουμε και την 5η θέση. Θα το κυνηγήσουμε. Ο κόσμος βλέπει το πάθος της ομάδας και βοηθάει. Αυτό πρέπει να συνεχίσει. Και στραβό αποτέλεσμα να υπάρξει, μπορεί να συμβεί, Εμείς θα συνεχίσουμε. Θα μείνω μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Αυτό είναι το πιο βασικό απ’ όλα. Ότι παραπάνω μπορούμε και στα οικονομικά θα το κάνουμε».


Πηγή:inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια