«Ο Κάρτερ αναγέννησε τον Τέρνερ»

Ο Άρης Λυκογιάννης εξήγησε την εκτόξευση του σημερινού μεγάλου του πρωταγωνιστή και ύμνησε την διάθεση της ομάδας του για άμυνα

Αρχικά δήλωσε:

“Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιότητα και βάθος. Δικαιούμασταν τη νίκη 100% ειδικά μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στη συνέχεια, επιβάλλαμε πλήρως το ρυθμό μας. Κρατήσαμε χαμηλά τον αντίπαλο στη δεύτερη περίοδο. Λειτουργήσαμε καλύτερα στην πίεση σε όλο το γήπεδο και διαβάζοντας αυτά που μας έδωσε την άμυνα του, χτυπήσαμε τα μισμάτς από έξω ή από μέσα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και από βδομάδα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.”

Για τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας:

“Αυτήν τη στιγμή έχουμε χτίσει ένα σαφέστατα πιο μαχητικό πνεύμα, που αποτυπώνεται στην άμυνα. Μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Κάρτερ έχει φέρει ισορροπία, μπορεί να μαρκάρει ψηλά τριάρια και να παίξει και στο 4 σε small ball μπολ. Ο Τέρνερ πήγε στη φυσική του θέση και τώρα η ομάδα κούμπωσε λίγο καλύτερα. Υπάρχουν γνωστές αδυναμίες, κάνουμε προσπάθεια να βρούμε δυνατότητα να κατεβάζουν διαφορετικοί παίκτες τη μπάλα. Λειτούργησε αρκετά καλά αυτό σήμερα. Το ότι βγαίνουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές, με τον Τέρνερ έχει να κάνει με το γεγονός ότι παίζει στη θέση που έπαιζε σε όλη του την καριέρα. Ο Προμηθέας άλλαζε σε όλα τα σκριν, είχαμε συζητήσει τι θέλαμε να κάνουμε. Σήμερα, σε σχέση με το Κύπελλο, πήγαμε από έξω προς τα μέσα. Μας βοήθησε σε πολλά στοιχεία. Το ρόστερ έχει έρθει σε μια καλύτερη ισορροπία.”

Για τις διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου και το γεγονός ότι η ομάδα ήταν με δύο λιγότερους άσσους (Μήτρου-Λονγκ και Παπαντωνίου):

“Δεν είμαστε -2 άσσοι. Υπάρχουν παιχνίδια που γνωρίζεις ότι ο αντίπαλος θα παίξει με αυτό το στυλ, οπότε προσπαθείς να το ελαττώσεις. Ο Προμηθέας προσπαθεί να ανοίξει το ρυθμό, επί της ουσίας δεν υπάρχει πέντε εναντίον πέντε. Ο στόχος αυτής της ομάδας, είναι να κάνει το παιχνίδι ροντέο. Έτσι έχει κάνει μεγάλες νίκες, αν το ελέγξεις αυτό, θα κερδίσεις. Σε άλλο παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί παίκτες, όταν η πίεση στη μπάλα δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο Νώντας δεν έπαιξε καθόλου σήμερα, σε κάποιο άλλο παιχνίδι, θα μπει.”

Για αυτό που έπαιξε ρόλο στη σπουδαία βελτίωση του Τέρνερ:

“Παίζει ρόλο το ότι πήγε στη φυσική του θέση και ήρθε ένα τριάρι με καλό σουτ με αποτέλεσμα οι άμυνες να ανοίγουν. Η ομάδα τώρα, έχει σουτέρ. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ διαφορετικός αν είχε δημιουργούς, με τα παιδιά που έχουμε στην περιφέρεια. Θα ήμασταν 10 φορές καλύτερη ομάδα. Ο Τέρνερ πλέον στην προπόνηση είναι μόνο στο 2. Η έλευση του Κάρτερ, έχει φέρει μια καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ μας.”

Για το αν αντάλλαζε τη σημερινή νίκη με τον ημιτελικό Κυπέλλου:

“Θα προτιμούσα να έχω κερδίσει και τα δύο. Το παιχνίδι του Κυπέλλου, είχε διαφορετική εικόνα. Κάναμε συγκλονιστική προσπάθεια στην άμυνα, είχαμε κακή επιθετική συμπεριφορά. Ημασταν όμως με -1 παίκτη. Αυτό το παιχνίδι το χάσαμε, επειδή δε βάλαμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ, που είχαμε τη δυνατότητα. Η ομάδα μας αυτήν τη στιγμή βρήκε ισορροπία με κάποιες προσωπικότητες και με παίκτες που έχουν μια εμπειρία. Η ομάδα δε χτίστηκε για να πάρει τρόπαια και είχε αρκετά ρούκι πρόσωπα. Τώρα, έχουμε λίγο μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Κάρτερ έχει εμπειρία, στην προπόνηση, με τη συμπεριφορά του, με αυτά που κουβαλάει πίσω του, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν όλοι τα πάντα. Η χημεία μας είναι καλύτερη. Το καλλιεργούν οι νίκες και σου δίνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.”


Πηγή:PAOK24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια