Δίνει φράγκα αυτό το Conference League;

 

Εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Θα έχει άραγε λεφτά το Conference League; Αυτό παραμένει ακόμα μέχρι σήμερα ένα ερωτηματικό και ο μοναδικός λόγος είναι η πανδημία και οι επιπτώσεις της. Η UEFA έχει ανακοινώσει τα πάντα για την νέα διοργάνωση (format διεξαγωγής, λίστα συμμετεχόντων, καλαντάρι, έδρα τελικού, ημερομηνίες, τα πάντα όλα) εκτός από τα οικονομικά της δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Νιόν, η UEFA θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει οικονομικά την νέα διοργάνωση, ώστε να την κάνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική στις ομάδες που θα συμμετάσχουν.

Με άλλα λόγια, θα θεσπίσει δελεαστικά οικονομικά κριτήρια που δε θα καθιστούν την συμμετοχή ως αγγαρεία για τους συλλόγους.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα οικονομικά μπόνους που θα μοιραστούν στους συλλόγους που θα παίξουν στο Conference League δε θα απέχουν πάρα πολύ από τα οικονομικά δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα για το Europa League. Θα είναι μεν μικρότερα αλλά όχι πάρα πολύ.

Κι αυτό έχει την εξήγηση του στο format της νέας διοργάνωσης. Η μείωση των ομίλων του Europa League από 12 σε 8, σημαίνει την ταυτόχρονη μείωση των ομάδων από 48 σε 32.

Λογιστικά, αυτές οι 16 ομάδες θα είναι οι μισές που θα καλύψουν τις θέσεις των ομίλων του Conference League και από εκεί θα προκύψουν σχεδόν τα μισά οικονομικά μπόνους που θα δώσει η UEFA σε αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόκριση τους ομίλους του Europa League έδινε καθαρά 2.920.000 ευρώ για κάθε ομάδα (ο ΠΑΟΚ φέτος πήρε εξτρά 5 εκατομμύρια ευρώ από την συμμετοχή του στα πλέι-οφ του Champions League), χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον χρήματα από το Coefficient Bonus (ανάλογα με το ranking κάθε συλλόγου), το market-pool και την βαθμολογική συγκομιδή.

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Ο μέσος όρος των εσόδων μίας ομάδας που έπαιξε φέτος ομίλους Europa League και δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση υπολογίζονται στα 6-7 εκατομμύρια. Κάπου εκεί, λίγο λιγότερα, αναμένεται να είναι και τα έσοδα μιας ομάδας που θα παίξει την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Conference League, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τα ταμεία των ελληνικών ομάδων, που μακάρι την επόμενη σεζόν να προσδοκούν και σε έσοδα από τα εισιτήρια.

Εννοείται πως απόλυτος αυτοσκοπός θα είναι οι όμιλοι. Οτιδήποτε λιγότερο θα ισοδυναμεί με... ψίχουλα, κάτι που ίσχυε και φέτος για όσες ομάδες αποχαιρετούσαν από τα καλοκαιρινά προκριματικά το Europa League.

Κάνοντας κλικ στα παρακάτω άρθρα μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το νέο UEFA Conference League: Τι είναι το Europa Conference LeagueCONFERENCE LEAGUE: Εξόριστοι; Όχι, δα…Ο τρόπος διεξαγωγής του Europa Conference LeagueΤι σημαίνει το Conference για τον ΠΑΟΚ?Europa Conference League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων και ο τρόπος διεξαγωγής!

Πηγή: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια