Από Μάρτη... καλοκαίρι - Οι πρώτες ασκήσεις επί χάρτου Ρέμπε - Γκαρσία

 

Πριν καν κλείσει η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα, στην Τούμπα άρχισαν να σκέφτονται το καλοκαίρι...

Από την ώρα που κάλυψαν κάποιες από τις βασικές ανάγκες σε ότι αφορά το υπόλοιπο της σεζόν, στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε ο σχεδιασμός για το καλοκαίρι, όταν και θα γίνουν οι... σοβαρές κινήσεις προοπτικής. Ο Όλαφ Ρέμπε και ο Πάμπλο Γκαρσία έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία για τις καλοκαιρινές προσθήκες και έχουν αποφασίσει για το πως θα κινηθούν.

Ο Ρέμπε αποφάσισε σε συνεργασία με προπονητή και ιδιοκτησία να μην κάνεις πολλές προσθήκες τον Ιανουάριο, με το σκεπτικό ότι το καλοκαίρι οι επιλογές θα είναι απείρως περισσότερες, και θα μπορούν να γίνουν προσθήκες παικτών, που πραγματικά χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, χωρίς να πρέπει να διαλέξει υπό την πίεση του χρόνου μέσα σε μια περιορισμένη δεξαμενή, όπως αυτή του χειμώνα.

Στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Πάμπλο Γκαρσία για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ο Ρέμπε έφτιαξε μια ατζέντα με την οποία θα κινηθεί τους επόμενους μήνες.

Ουσιαστικά από τον Μάρτιο ξεκινά η στόχευση και η παρακολούθηση ποδοσφαιριστών, με την προοπτική, να έχουν κλείσει αρκετά μέτωπα με το τέλος της σεζόν.

Σε αυτό το τρίμηνο που έρχεται ο Ρέμπε θέλει να προχωρήσει κάποιες επαφές και να κλείσει κάποιες μεταγραφές που θεωρεί κομβικές για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Ο Γερμανός βρέθηκε στην πατρίδα του αυτές τις μέρες, για προσωπικούς λόγους και είχε την ευκαιρία να κάνει και κάποιες επαφές.

Η πρώτη θέση που θέλει να καλύψει γρήγορα, είναι αυτή του αμυντικού χαφ, μια θέση στην οποία έχει πρόβλημα και φέτος, καθώς οι επιλογές είναι περιορισμένες. Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα ψάξει έναν παίκτη με τα ''θέλω'' του Πάμπλο Γκαρσία, που ζητά ποιότητα και παιχνίδι σε υψηλό τέμπο.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών στο δεύτερο μισό της σεζόν κι από τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι στην ατζέντα του Ρέμπε είναι και τερματοφύλακας, καθώς και δύο ακραίοι μπακ, ένας για κάθε πλευρά. Αυτό που λένε στον ΠΑΟΚ, είναι πως σε αυτές τις θέσεις, θα αποκτηθούν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές.

Ο σκόπελος του FFP έχει ουσιαστικά ξεπεραστεί, και ο ΠΑΟΚ χωρίς ..τρέλες μπορεί να προχωρήσει σε επενδύσεις το καλοκαίρι για να δημιουργήσει μαι νέα, πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δε θα αλλάξει ρότα, σε ότι αφορά τη στόχευση σε παίκτες ηλικίας 22-26 ετών, ωστόσο σε μία δύο περιπτώσεις υπάρχει διάθεση να γίνει επένδυση σε πιο έμπειρους παίκτες.

Πηγή: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια