Φταίει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ή μήπως όχι?


Σε κάθε γκέλα του ΠΑΟΚ διαβάζω την ίδια πρόταση: "Ωραίος μεταγραφικός σχεδιασμός." Ναι φίλοι μου, ωραίος είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 2017/18 να φτιάχνει μια ομάδα απλά για να πάρει το πρωτάθλημα. Μια ομάδα με 30χρονους έμπειρους παίκτες. Το κατάφερε με επιτυχία. Δεν κοίταξε όμως το μέλλον. 

Έρχεται λοιπόν ο Ρέμπε και πρέπει με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΟ μπάτζετ να φτιάξει τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Να διώξει όσα περισσότερα συμβόλαια των 33χρονων πλέον μπορεί, και να φέρει παίκτες με προοπτικές. 

Για να σας φρεσκάρω λίγο την μνήμη όταν ήρθε είπε μια φράση: "Η ομάδα δεν θα είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα φέτος, ίσος και του χρόνου". Γιατί?

Γιατί όταν θες να φτιάξεις μια νεανική ομάδα που θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ δεν μπορείς να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Γιατί δεν μπορείς από την μια μέρα στην άλλη να περιμένεις από τα 19χρονα να γίνουν επαγγελματίες. Γιατί δεν μπορείς να περιμένεις από τον Τσιγγάρα να γίνει Τσάβι επειδή απλά έχει ταλέντο. Αυτό θέλει χρόνο. 

Η πολιτική του Ρέμπε είναι να φέρει νέους παίκτες σε συνδιασμό με έμπειρους, ώστε οι νέοι να μάθουν από τους έμπειρους. Παράδειγμα: ο Περέιρα και ο Μπάμπα. Ο Νινούα και ο Σβαμπ. Ο Μπράντονιτς και ο Καγκάβα. Και πολλά άλλα παραδείγματα.

Μέχρι και η επιλογή του προπονητή είναι με φόντο το μέλλον!

Ναι, υπήρχαν κενά στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ειδικά στις θέσεις των χαφ και του φορ. Η μία καλύφθηκε. Η άλλη όχι. Θα καλυφθεί και αυτή. Ακόμα χρειαζόμαστε ενίσχυση σε στόπερ και τερματοφύλακα. Θα γίνει και αυτό.

Ο λαός του ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, πρωτόγνωρη για την ομάδα μας, που με τις σημερινές αποτυχίες θα χτίσει τις μελλοντικές επιτυχίες. Για να πετύχει όμως αυτό χρειάζεται υπομονή και κατανόηση...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια