Σημαντικό βήμα για την Νέα Τούμπα: Πράσινο φως από ΥΠΕΝ στη χωροθέτηση!Το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπ. Περιβάλλοντος ενέκρινε τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ - Επόμενο βήμα το Προεδρικό Διάταγμα

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα, καθώς το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος ενέκρινε τη χωροθέτηση της Νέας Τούμπας, όπως προβλέπεται αυτή στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Ο μελετητής του ΕΧΣ Τάκης Δούμας, το διαδικαστικό (μελετητικό-αδειοδοτικό) κομμάτι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς μετά τους περιβαλλοντικούς όρους, έλαβαν το πράσινο φως και οι όροι χωροθέτησης. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να σταλούν προς γνωμοδότηση κάποιες τροποποιήσεις ρυμοτομίας που αφορούν την αλάνα της Τούμπας από το ΥΠΕΝ στον δήμο Θεσσαλονίκης, διαδικασία τυπική δεδομένης και της θετικής στάσης του δημοτικού συμβουλίου στο φιλόδοξο project. Στη συνέχεια, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να λάβει Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

«Αυτός που οραματίστηκα ως μελετητής γίνεται πράξη. Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο δρόμος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου είναι ο καλύτερος δυνατός για να τρέξουν οι διαδικασίες που αφορούν το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς προσφέρει ασφάλεια δικαίου. Το μεγάλο έργο του νέου γηπέδου, με την ανάπλαση της αλάνας, θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή της Τούμπας», συμπληρώνει ο ίδιος.

Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής έγκρισης που δόθηκε σήμερα για τη Νέα Τούμπα, ο κ. Δούμας στέλνει μήνυμα για συστράτευση όλων των δυνάμεων που θέλουν την πρόοδο της Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. «Οι αναπλάσεις στη ΔΕΘ, στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά και του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα του μετρό, του Thess Intec και του αεροδρομίου Μακεδονία είναι η νέα Θεσσαλονίκη, είναι η πρόταση της νέας δεκαετίας για μια πόλη σύγχρονη και ανθρώπινη, πολύ περισσότερο βιώσιμη, με νέες υποδομές που θα προσελκύουν νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.  Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε αυτή η νέα Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικότητα το ταχύτερο δυνατό», τονίζει.


Πηγή Voria.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια