Συνέντευξη PAOK COMMUNITY: Ανίς Μπουσαΐντι!



Στο PAOK COMMUNITY παραχώρησε συνέντευξη ο Ανίς Μπουσαΐντι, δεξιός οπισθοφύλακας του δικεφάλου που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα το 2010.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Μπουσαΐντι μίλησε για τις εμπειρίες του από την Θεσσαλονίκη, τους μοναδικούς οπαδούς του δικεφάλου, τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ, τον Πάμπλο Γκαρσία, ενώ μάλιστα είπε πως ο ΠΑΟΚ σε λίγα χρόνια μπορεί να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο! Ακόμα εξέφρασε και την επιθυμία του να καθήσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ ως προπονητής μια μέρα! 



Αναλυτικά η συνέντευξη:

Έχετε παρακολουθήσει καθόλου την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ?

- Ναι, έχω δει κάποια παιχνίδια του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν,  κυρίως στο Europa League. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά, έπαιξε σαν ΠΑΟΚ, έπαιξε τέλειο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα με την PSV. Ήταν πολύ καλό παιχνίδι, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια νεανική ομάδα, με νέα παιδιά που έχουν ταλέντο. Παρακολουθώ όλα τα νέα του ΠΑΟΚ, ξέρω πως ο Βιεϊρίνια επέστρεψε, επίσης είναι πολύ χαρούμενες με τον Πάμπλο Γκαρσία. Είναι πίσω στην ομάδα. Τον ξέρω αρκετά καλά αφού ήμασταν συμπαίκτες και είμαι χαρούμενος για αυτόν.


Πιστεύετε ότι η φετινή σεζόν για την ομάδα θα κλείσει με την κατάκτηση ενός τίτλου;

- Αν δεν κάνω λάθος μένουν 12 παιχνίδια, τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν, γιατί πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος. Ο Γκαρσία έχει αρκετή πίεση. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτόν, οι οπαδοί πρέπει να πιστέψουν σε αυτόν, γιατί δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα, νομίζω γύρω στον 1,5 - 2 μήνες. Πρέπει οι οπαδοί να έχουν πείστη και αυτοπεποίθηση ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο αλλά έχουμε μεγάλες πιθανότητες αν πάρουμε το πρωτάθλημα.


Άρα πιστεύετε ότι η προαγωγή του Πάμπλο Γκαρσία ήταν σωστή επιλογή;

- Φυσικά πιστεύω στον Πάμπλο! Έχει παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν η Θέλτα οπότε έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Έπαιξε στον Μεγάλο ΠΑΟΚ, γνωρίζει την γλώσσα, γνωρίζει την ατμόσφαιρα, τους οπαδούς, την διοίκηση, την ιδιοσυγκρασία (μέταλλο) της ομάδας, το πνεύμα της ομάδας όποτε κάποιες φορές πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε "παιδιά" της ομάδας όπως ο  Γκαρσία και να τους στηρίξουμε, να τους δώσουμε χρόνο, γιατί ο Πάμπλο έχει τα πάντα για να γίνει μεγάλος προπονητής. Πόλεις φορές βλέπουμε ότι οι ομάδες φέρνουν μεγάλα ονόματα που στο τέλος δεν αποδίδουν.
Βλέπετε τώρα την Ρεάλ που δίνει στον Ζιντάν. Τα περισσότερα μεγάλα κλαμπ δεν δίνουν πολλές ευκαιρίες στους προπονητές. 


Θεωρείτε πως θα τα καταφέρει ως προπονητής του ΠΑΟΚ?

- Τώρα έρχεται η νέα γενιά (προπονητών αλλά και παιχτών) και πιστεύω πως ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να επιτύχει με τον ΠΑΟΚ. Απλά δεν πρέπει να τον πιέσουμε υπερβολικά γιατί έχουμε δει πολλούς προπονητές που δεν τα κατάφεραν με την υπερβολική πίεση. Αλλά πιστεύω ότι ήταν καλή ιδέα να δώσουν τα ηνία της ομάδας στον Πάμπλο γιατί αγαπάει τον ΠΑΟΚ περισσότερο από τον καθένα. 


Έχετε κρατήσει επαφές με τους τότε συμπαίκτες σας στον ΠΑΟΚ;

- Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολλές επαφές αλλά με κάποιους παίκτες ανταλλάζουμε μυνήματα, κυρίως στις γιορτές και στα γενέθλια. Τώρα όλοι είναι απασχολημένοι με τις ζωές τους αλλά φυσικά επικοινωνούμε πολλές φορές και ανταλλάζουμε ευχές. Αυτό είναι ένα αρνητικό με το ποδόσφαιρο, γνωρίζεις νέα άτομα αλλά δεν είναι εύκολο να έχεις επαφές με όλους. Ωστόσο έχω αρκετά όμορφα "σουβενίρ" από τους συμπαίκτες μου. Πέρασα πολύ καλά μαζί τους.


Ποια στιγμή σας έμεινε χαραγμένη στο μυαλό από το πέρασμα σας από τον δικέφαλο;

- Η καλύτερη στιγμή μου στην ομάδα ήταν όταν κερδίσαμε την Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη και γυρνούσαμε με την αποστολή της ομάδας στις 5 τα χαράματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έγινε εκείνη την νύχτα. Κάναμε χαρούμενους όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν.  Ήταν μάλιστα του πρώτο μου παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν ένα δύσκολο ματς αλλά έπαιξε φανταστικά. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή νύχτα για εμένα γιατί ανακάλυψα μια πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα με απίστευτους οπαδούς που κάνουν ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου τέτοιους οπαδούς και τέτοια πόλη. Πέρασα υπέροχα εκεί και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον καιρό που ήμουν στον ΠΑΟΚ!


Ποιος ήταν ο καλύτερος αντίπαλος που αντιμετωπίσατε;

- Πιστεύω ότι ο καλύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισα ήταν ο Τιερί Ανρί. Ήταν σούπερ σταρ στην Αγγλία όταν τον αντιμετώπισα και ήταν πραγματικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο παίκτη. Επίσης ο Φρανκ Ριμπερί και ο Κάρλος Τέβες ήταν πολύ καλοί.


Ποιος ήταν ο ποιοτικότερος συμπαίκτης που είχατε στην καριέρα σας;

- Ένας από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξα μαζί τους ήταν ο Γιάγια Τουρέ, επίσης ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, και φυσικά ο συμπαίκτης μου στην Εθνική Τυνησίας ο Hatem Trabelsi, που ήταν πάρα πολύ καλός παίκτης. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί ακόμα που δεν θυμάμαι... Αυτοί οι τρεις είναι που μου έρχονται στο μυαλό.


Είχατε κάποιον ποδοσφαιριστή  είδωλο όταν αρχίσετε να κάνετε τα πρώτα σας ποδοσφαιρικά βήματα? Αν ναι ποιος ήταν?

- Ναι φυσικά είχα κάποια είδωλα αλλά ο παίκτης που θαύμαζα περισσότερο, αν και δεν παίζαμε στην ίδια θέση, ήταν ο Ρονάλντο Ναζαριο Ντα Λίμα. Το γνωστό "φαινόμενο". Ήταν ένας παίκτης που λάτρευα να βλέπω! Ήταν υπέροχος, ήταν φανταστικός, ήταν ένας παίκτης που τον έβλεπες να παίζει και περίμενες να κάνει κάτι ξεχωριστό! Για εμένα ήταν ο καλύτερος!


Την χρόνια την οποία είσασταν στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ άλλαξε 3 (!) προπονητές. Ποιες ήταν η σχέσεις σας με τον κάθε ένα και ποιος ήταν ο αγαπημένος σας;

- Ναι ήταν... η χρονιά των προπονητών (σ.σ γέλια)! Εντάξει είχα καλές σχέσεις με όλους τους προπονητές, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν λίγο περίεργο γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αλλάξαμε 3 προπονητές. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έζησα αλλαγή του προπονητή και η προετοιμασία μάλιστα ήταν δύσκολη για εμένα. Νομίζω ότι εκείνη την περίοδο είχαμε αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, και αυτός ήταν κ λόγος που δεν τα πήγαμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρώπη είμασταν σχεδόν τέλειοι. Εγώ ξαναλέω δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με κανέναν και είχα καλές έχεις με όλους τους  προπονητές.


Ποια η γνώμη σας για τα παιχνίδια με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ του 2010? Ήταν μεγάλη στιγμή για να μπούμε στους ομίλους? Ποιο πιστεύετε ότι ήταν το μεγαλύτερο γεγονός του αποκλεισμού?

- Ναι ήταν από τα πρώτα μου παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στην έδρα του Άγιαξ, κόντρα στον Άγιαξ του Λιούις Σουάρες που έκανε φανταστικό παιχνίδι. 1-1 στο Άμστερνταμ και πάμε για τον επαναληπτικό στην Τούμπα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στην Τούμπα αλλά η εμπειρία και η ποιότητα του Σουάρες πιστεύω έδωσαν την πρόκριση στον Άγιαξ. Νομίζω ότι αν βάζαμε το πέναλτι θα περνούσαμε στους ομίλους. Είμασταν πολύ άτυχοι εκείνη την βραδιά είναι η αλήθεια αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και στην Ολλανδία και στη Θεσσαλονίκη κόντρα σε πολύ καλούς παίκτες, ωστόσο όμως ήμασταν άτυχοι. Δυστυχώς η ευτυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ορισμένες φορές είναι γλυκό και άλλες σκληρό. Πρέπει να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε. Για εμένα ήταν ένα όνειρο να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λίγκ.


Τι σχεδιάζετε να κάνετε στο μέλλον;

- Τώρα δουλεύω ως προπονητής. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να μείνω εκτός. Ήμουν  προπονητής στην Εθνική Τυνησίας U23 και ήμουν και βοηθός προπονητή στην Εθνική Τυνησίας στο πλευρό κύπελλο Αφρικής. Ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία.

Πλέον είμαι προπονητής στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα την καριέρα μου, την Stade Tunisian. Πέρυσι τερματίσαμε στην 6η θέση στο πρωτάθλημα της Τυνησίας. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά και φέτος είμαστε πιο έτοιμοι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και μετά από 4 αγώνες είμαστε στην 3η θέση. Τώρα προσπαθώ να δουλέψω και να αποκτήσω εμπειρίες στην ομάδα που έπαιζα και ποιος ξέρει? Μπορεί στο μέλλον να βρεθώ και στον πάγκο του ΠΑΟΚ! 




Ποια συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο;

- Κατά την γνώμη μου δεν φτάνει μόνο το ταλέντο χωρίς να δουλέψεις. Για αυτό μου αρέσει πιο πολύ σαν παίκτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τον Μέσι και αυτή την συμβουλή θα έδινα στους νέους. Για να γίνεις επαγγελματίας και top παίκτης χρειάζεται πολύ δουλειά, να είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο σου και να δίνεις το 100% στις προπονήσεις.


Για το κλείσιμο, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον λαό του ΠΑΟΚ;

- Φυσικά! Θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη που είχα, για τις ευχές και τα μηνύματα που δέχομαι ακόμα και τώρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που φόρεσε και αγωνίστηκα με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τον δικέφαλο και πολλά "σουβενίρ" από τις στιγμές μου στην ομάδα. Πλέον είμαι σαν και εσάς. Προσπαθώ όσο μπορώ να υποστηρίξω την ομάδα και τους πρώην συμπαίκτες μου όπως ο Πάμπλο, ο οποίος έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την νέα ιστορία του ΠΑΟΚ. Πραγματικά πιστεύω πως στα επόμενα χρόνια θα δούμε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλά χέρια. Ποιος ξέρει? Ίσος σε 5,6,7 χρόνια δούμε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ή να κάνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία γιατί οι οπαδοί και η πόλη αξίζει μια μεγάλη και χαρούμενη έκπληξη.

Σας εύχομαι καλή χρονιά, να ευχαριστηθείτε την ζωή, τον ΠΑΟΚ και την φετινή χρονιά. Μου λείπει πολύ η Τούμπα, μου λείπει το να παίζω εκεί και μου λείπει ο ελληνικός λαός.



Thank you very much once again Anis, it was a great interview! We wish you Happy New Year, with health, success and happiness to you and your family! Also good luck to you and your team in the league!

Once PAOK always PAOK!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια