Μηδένισε με το Financial Fair Play

 

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ και ειδικά αυτή η σεζόν. Η μεγάλη αύξηση του μπάτζετ την τριετία 2016-19 και η συρρίκνωση των εσόδων έφεραν τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με μεγάλους μπελάδες, αλλά αυτή την εποχή, φαίνεται πως όλα αυτά είναι παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του FFP κι από το καλοκαίρι μπορεί να βάλει και πάλι πλώρη για ψηλότερα.

Στην Τούμπα απέφευγαν επιμελώς να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα και να αναφερθούν σε νούμερα. 

Είναι ωστόσο γεγονός ότι από τον περασμένο Ιανουάριο είχε αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα. Η ''τρύπα'' του FFP ήταν κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων κι αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε δραστικά μέτρα, αυτό το καλοκαίρι θα αντιμετώπιζε ακόμη και τον κίνδυνο του αποκλεισμού για ένα χρόνο από την Ευρώπη.

Τελικώς, στην Τούμπα κατάφερα, Με τα φετινά ευρωπαϊκά έσοδα, το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών και την μείωση του μπάτζετ, αυτή η ''τρύπα'' καλύφθηκε.

Ακόμη και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, ο ΠΑΟΚ πήγε σε δανεισμούς, πληρώνοντας μόνο συμβόλαιο παικτών, κάνοντας χώρο στο μπάτζετ από συμβόλαια που έφυγαν. Μέχρι τον Ιούνιο ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα να ανεβάσει ούτε κατά λίγα ευρώ το μπάτζετ του! Από τον Ιούλιο, τα πράγματα αλλάζουν.

Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι στο ''μηδέν''.

Πηγή: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια