Επιτέλους λύτρωση με το FFP - Έτσι κράτησε τον Τζόλη!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κατάφερε ούτε φέτος να προχωρήσει πολύ στην Ευρώπη, ωστόσο κάποια σημαντικά βήματα που έκανε τον λυτρώνουν από τον βραχνά του FFP.

Το νομικό τμήμα του ΠΑΟΚ μαζί με τους υπεύθυνους των οικονομικών έβαλαν τα δεδομένα κάτω και έγινε σαφές ότι ο δικέφαλος δεν κινδυνεύει πλέον από καμία τιμωρία.

Το καλοκαίρι που θα έρθει, η ΠΑΕ θα μπορέσει να παρουσιάσει έναν άψογο φάκελο στην UEFA. Αυτό συνέβη, ύστερα από τις κινήσεις που έγιναν απο την αρχή της σεζόν αλλά και την μεταγραφική περίοδο που λήγει σε λίγες μέρες.

Οι προκρίσεις επί Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Η απαλλαγή από τα μεγάλα συμβόλαια αλλά και συμφωνία με τη NOVA, ήταν σημαντικά βήματα.

Το τελευταίο κόμματι του παζλ  είναι η πώληση του Γιαννούλη (είτε στη Νόριτς αν ανέβει, είτε αλλού) αλλά ακόμη και χωρίς αυτό τιμωρία δεν θα υπάρξει.

Ο δικέφαλος πλέον, έχει έναν άψογο φάκελο (σε αυτόν θα μπουν και τα έσοδα-έξοδα και των μεταγραφών αυτού του χειμώνα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί η ΠΑΕ, να βγει από τη σφιχτή οικονομική πολιτική τη νέα σεζόν.

Πλέον στην Τούμπα θα βγουν στην μεταγραφική αγορά τη επόμενη χρονιά με μεγαλύτερη άνεση.

Βέβαια όλο αυτό που συνέβη, επηρέασε το ρόστερ της ομάδας που έχασε σε ποιότητα και βάθος στον πάγκο.

Το μεγάλο στοίχημα από το καλοκαίρι και όλα τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα και μοναδικό. Ποιο; Να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος έτσι ώστε να βρεθεί πάλι στα όρια του με το FFP.

Ο δικέφαλος θα πρέπει δηλαδή να δημιουργήσει μία ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς θα ανεβάσουν το μπάτζετ αλλά χωρίς τις υπερβολές και τις αστοχίες σε επιλογές παικτών, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Το FFP κράτησε τον Τζόλη

Για αυτό άλλωστε και ο ΠΑΟΚ δεν…βιάστηκε να δεχτεί την μεγάλη πρόταση της Μπριζ για τον Τζόλη. Το θέμα του Τζόλη αποκάλυψε το sportime και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Οι Βέλγοι προσέφεραν πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον η Μπριζ έδινε και τον Κρμέντσικ, για να αποκτήσει τον νεαρό επιθετικό των ασπρόμαυρων.

Τόσα χρήματα δεν έχουν πάρει ποτέ στην ιστορία τους από πώληση οι ασπρόμαυροι.

Όμως ο ΠΑΟΚ, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται πλέον σε πολύ καλή θέση σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα του και δεν βιάζεται.

Έτσι στην Τούμπα, κράτησαν το μεγάλο περιουσιακό τους στοιχείο. Αυτό διότι οι ιθύνοντες της ομάδες απαλλαγμένοι από την πίεση του FFP, θα ζητήσουν για το «παιδί θαύμα», πολλά περισσότερα χρήματα στο μέλλον.

Πηγή: SPORTIME

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια