Το παίρνει πάνω του...

 

Η ήττα με 3-0 έστω κι αν ήταν πάρα πολύ βαριά για την εικόνα του αγώνα, σήμανε το τέλος της μάχης για τον τίτλο, έφερε απογοήτευση κι έκανε τους πάντες να αρχίσουν να σκέφτονται την επόμενη μέρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι για τον ΠΑΟΚ η σεζόν δεν έχει τελειώσει κι αυτό το μήνυμα έχει ήδη περάσει στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τερματίσει στη 2η θέση της βαθμολογίας, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουν (στον Πειραιά έδειξαν την Τετάρτη ότι τον ΠΑΟΚ τον θεωρούν μοναδικό ανταγωνιστή τους)  και φυσικά να πάει όσο πιο μακριά μπορεί στο κύπελλο κι αν του δοθεί η ευκαιρία, να το κατακτήσει.

Παρόλαυτα, η συζήτηση για την επόμενη σεζόν έχει ήδη ανοίξει και ο Ιβάν Σαββίδης, παρά το κλίμα της απογοήτευσης που υπάρχει αυτές τις μέρες, κατέστησε σαφές ότι στον δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή δεν υπάρχουν εκτπώσεις.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Στις επικοινωνίες που είχε μετά το παιχνίδι της Τετάρτης με τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη και τα μέλη της ομάδας, ήταν ξεκάθαρος. Θα γίνει ότι πρέπει για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στον θρόνο.

Από το καλοκαίρι ξεκινά ένας νέος κύκλος επενδύσεων στην ομάδα, αλλά και σε εγκαταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι οικονομικά ''εξορθολογισμένος'', πλέον χωράνε επενδύσεις και ο Ιβάν επιστρέφει.

Είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει πολιτική και στις μεταγραφές. Θα αποκτηθούν παίκτες εκεί που ''πονά'' η ομάδα, σε σωστές ηλικίες, με γεμάτο βιογραφικό. Με τον τρόπο αυτό μπαίνει ένα τέλος... στα στοιχήματα, δεδομένου του ότι μέχρι τώρα έπρεπε να ακολουθηθεί συντηρητική πολιτική και πλέον υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερων επενδύσεων.

Ο βασικός άξονας θα είναι το επόμενο πρωτάθλημα, με σχέδιο τη διατήρηση όσων έδειξαν ότι μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο του πρωταθλητισμού, ενίσχυση με παίκτες που θα προσφέρουν άμεσα και στήριξη στο ποδοσφαιρικό σχέδιο του Γκαρσία.

Με το τέλος της σεζόν, τελειώνει η τριετής τιμωρία του, την οποία περισσότερο ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του, άλλωστε αν έψαχνε τρόπο να πηγαίνει στο γήπεδο, θα έβρισκε. Με το τέλος της ποινής, ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος, 'πανδημίας επιτρεπούσης-, να έχει πιο έντονη παρουσία στην Τούμπα.

Είναι βέβαιο ότι μετά από μία περίοδο παρακολούθησης των εξελίξεων, η επιστροφή του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ θα είναι δυναμική. Η έκφραση ''κατά μέτωπον επίθεση στο παρασύστημα της ποδοσφαίρου'' παίζει πολύ αυτές τις μέρες στην Τούμπα και δεν είναι που μιλούν για ένα ''dejavu του 2016''. Τότε, δηλαδή, που ξηλώθηκε το σύστημα που καθόριζε σχεδόν τα πάντα στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια