Το συμβόλαιο του Σφιντέρσκι και το παράδειγμα του Άκπομ

Τον Γενάρη του 2019 και μετά την αποχώρηση Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ έφερε από την Γιανγκελόνια της Πολωνίας, τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε λίγο παραπάνω από τα 2 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ, την εποχή μάλιστα που και η Τζένοα ήθελε τον Πολωνό στράικερ, σαν αντικαταστάτη του Πιάτεκ.

Το ενδιαφέρον όμως για τον Πολωνό επιθετικό δεν σταμάτησε τον Γενάρη του 2019, αλλά συνεχίστηκε σε κάθε μεταγραφική σεζόν. Η ηλικία του, τα καλά του νούμερα, οι συμμετοχές του με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας, αλλά και το όνομα της χώρας του στην παραγωγή επιθετικών τα τελευταία χρόνια, τον έχουν βάλεις στις μεταγραφικές λίστες πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Και τον περασμένο Γενάρη ομάδες ήθελαν τον Σφιντέρσκι από τον ΠΑΟΚ, αλλά και το καλοκαίρι που μας πέρασε, έγιναν προτάσεις για τον Πολωνό που όμως δεν συγκίνησαν κανέναν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Τότε μάλιστα ήταν και το θέμα του Άκπομ που έκανε τη διοίκηση και τον Ρέμπε, να ψάξουν περισσότερο την πώληση του Άγγλου στράικερ και όχι του Πολωνού.

Από την άλλη μεριά όμως, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τώρα για τον Σφιντέρσκι και τον ΠΑΟΚ δείχνει ότι η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και το περασμένο καλοκαίρι με τους Λημνιό, Πέλκα και Άκπομ. 

Ο Σφιντέρσκι τον Γενάρη του 2019 είχε υπογράψει συμβόλαιο 3,5 ετών με τον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2022. Πλέον τον Γενάρη του 2021, ο Πολωνός έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ακόμα 1,5 χρόνο και έτσι το καλοκαίρι πρέπει να παρθεί η καίρια απόφαση. Ο ΠΑΟΚ με τον Όλαφ Ρέμπε να έχει την κύρια ευθύνη πρέπει να βρει λύση για τον Πολωνό επιθετικό που αποτελεί και αυτός ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ. 

Αυτή την στιγμή ενδιαφέρον για τον παίκτη έχει εκδηλώσει η Μπολόνια, αλλά παρά τα δημοσιεύματα σε Ιταλία και Πολωνία, ο παίκτης δεν έχει φέρει πρόταση στον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του. Και η αλήθεια είναι ότι εάν ο παίκτης έφερνε πρόταση στον ΠΑΟΚ κοντά στα 6 εκατ. ευρώ από μία ομάδα και με τον φόβο του τέλους του συμβολαίου του το 2022, ο ΠΑΟΚ θα ήταν θετικός σε μία μετακόμισή του. 

Από την άλλη πλευρά όμως, μία πρόταση δανεισμού του, χωρίς υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι δεν θα έβαζε τους ανθρώπους του Δικεφάλου, ούτε σε σκέψεις κουβέντας με άλλη ομάδα. Άλλωστε οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ την παρούσα στιγμή που υπολογίζονται από τον Γκαρσία είναι ο Κρμέντσικ και ο Σφιντέρσκι και είναι δύσκολο ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε δύο αλλαγές επιθετικών μέσα στην χρονιά μετά τον ερχομό του Τσέχου στράικερ στις αρχές του μήνα, χωρίς να είναι σίγουρο το ποσό της μεταγραφής. 

Όμως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο ο Όλαφ Ρέμπε θα πρέπει άμεσα να δουν τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Θα βγει προς πώληση; Πρέπει να πουληθεί τώρα ρισκάροντας τη συνοχή της ομάδας έως το καλοκαίρι; Πρέπει να πουληθεί το καλοκαίρι ρισκάροντας να χάσει ο ΠΑΟΚ ένα μεγάλο κομμάτι της μεταγραφικής αξίας του παίκτη; Να εντείνουν την προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του, ώστε να μην έχουμε τον επόμενο Πέλκα, Λημνιό ή Άκπομ; Ακόμα ένα θέμα που πρέπει να διαχειριστεί άμεσα ο Όλαφ Ρέμπε, μέσα σε έναν μήνα μεταγραφών που έχει επικεντρωθεί και πάλι στις πωλήσεις και τις αποχωρήσεις παικτών. 

Πηγή: PAOK24  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια