«Ιταλικές ομάδες κοιτούν τον Τζόλη»

Ο πασίγνωστος Ιταλός σκάουτ, Κριστιάν Αργκούριο, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκη,ς για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Χρήστο Τζόλη, υπογραμμίζοντας πως θα φτάσει πολύ ψηλά και αποκαλύπτοντας πως τον παρακολουθούν πολλές ιταλικές ομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Χρήστο Τζόλη που μίλησε στα ιταλικά ΜΜΕ:

«Ναι είναι σπουδαίο ταλέντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον είδα και τον αγάπησα. Για εμένα είναι πολύ σημαντικός επιθετικός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μίλησα με δημοσιογράφους στην Ιταλία. Είναι δυνατός, αλλά σε 1-2 χρόνια θα είναι ακόμη πιο καλός και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και με την Εθνική και με τον ΠΑΟΚ. Συνδυάζει πολλά στοιχεία, είναι έξυπνος, με αντίληψη, πολύ δυνατός. Ξέρω ότι τον παρακολουθούν πολλές ιταλικές ομάδες».

Για τις ομάδες που παρακολουθούν τον Τζόλη:

«Είναι δύσκολη η κατάσταση λόγω του κορονοϊού στη μεταγραφική αγορά, όχι μόνο στην Ιταλία. Έχουμε λίγες ανταλλαγές ποδοσφαιριστών. Γίνονται οι λιγότερες δυνατές μεταγραφές και δεν ξοδεύουν οι ομάδες χρήματα. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να αλλάξει αυτό. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζω ότι ζητάει πολλά λεφτά και είναι λογικό. Δεν μπορώ να σας πω ποσό αλλά είναι λογικό. Μέσα σε 6 μήνες έχει γίνει παίκτης πρώτης γραμμής στον ΠΑΟΚ. Είναι παίκτης της Εθνικής και έκανε καλά ματς στην Ευρώπη. Θα ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ως το καλοκαίρι. Τα χρήματα που ζητάει ο ΠΑΟΚ μπορούν να τα δώσουν μόνο 2-3 ομάδες στην Ιταλία. Οι ιταλικές ομάδες στρέφονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές σε μικρότερες ηλικίες για να επενδύσουν σ’ αυτούς και δεν πηγαίνουν στις πολυδάπανες μεταγραφές. Γίνεται συνολικά αυτό στην Ευρώπη».

Για το τι θα συμβούλευε ο ίδιος στον Τζόλη για να πάει στο επόμενο επίπεδο:

«Ο Τζόλης με την εξέλιξή του μετά από 1-2 χρόνια θα μπορεί να παίξει σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου στην Ιταλία όπως η Γιουβέντους, η Νάπολι ή η Μίλαν και η Ρόμα. Για εμένα θα ήταν ιδανικό να πάει σε μια ομάδα σαν την Αταλάντα που βοηθάει πολύ το σύστημα και χρησιμοποιεί νέους παίκτες ή αν όχι σε μια ομάδα σαν την Σασουόλο και μετά να κάνει το μεγάλο βήμα. Ίσως θα ήταν καλή κίνηση να έρθει ένας μεγάλος σύλλογος να τον αγοράσει και να τον δανείσει σε μια ομάδα όπως η Σασουόλο ή η Φιορεντίνα».

Πηγή: inPAOK

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια