Οι αριθμοί της μεσαίας γραμμής

Η καταγραφή των πεπραγμένων των έξι μέσων του ντέρμπι

Μια από τις αγαπημένες εκφράσεις σε ποδοσφαιρικές συζητήσεις είναι το «πες μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις».  Οι αριθμοί σε δυο βασικές στατιστικές κατηγορίες των έξι ποδοσφαιριστών που επέξελαν να τοποθετήσουν στον άξονα οι Πέδρο Μαρτίνς και Πάμπλο Γκαρσία, κάτι δείχνουν...

Για τον ΠΑΟΚ, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε 11/19 μονομαχίες και 43/45 πάσες, ο Ομάρ Ελ Καντουρί μέτρησε 7/18 μονομαχίες και 38/48 πάσες και ο Αμρ Ουάρντα είχε 8/23 μονομαχίες και 26/36 πάσες. Για τον Ολυμπιακό, ο Μαντί Καμαρά είχε 5/13 μονομαχίες και 30/34 πάσες, ο Γιάν Εμβιλά είχε 13/17 μονομαχίες και 69/82 πάσες και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είχε 2/8 μονομαχίες και 70/76 πάσες.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή γι' αυτό και υπάρχουν οι συγκεκριμένοι αριθμοί σε πάσες για τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά. Η απάντηση σε εκείνους που θα πουν οτι οι περισσότερες πάσες είναι είτε κοντινές είτε προς τα πίσω, είναι πως μια ομάδα, όταν δεν βρίσκει διαδρόμους, να επιτελεί, προσπαθεί με υπομονή να γυρίσει τη μπάλα και να δημιουργήσει ρήγματα. Ειδικά τα νούμερα του Εμβιλά, ενός χαφ που έχει και δύναμη και ταχύτητα, είναι ενδεικτικά για το τι ζητάει μια ομάδα από έναν εσωτερικό μέσο. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα «καλουπιού» παίκτη.
Πηγη: PAOK24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια