Συνέντευξη PAOK COMMUNITY:Ζλάταν Μουσλίμοβιτς!


Στο PAOK COMMUNITY μίλησε τις προηγούμενες ημέρες το "Αλάνι" του ΠΑΟΚ, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος φόρεσε την φανέλα του δικεφάλου από το 2008 μέχρι και το 2011.

Ο "Μουσλι" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσκολίες και  την έλλειψη σεβασμού που αντιμετώπισε από τον σύλλογο μετά τον τραυματισμό του, στην αμέτρητη αγάπη που δέχτηκε από τους οπαδούς της ομάδας, στον "Παμπλίτο", στην φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και πολλά άλλα!


Αναλυτικά η συνέντευξη:


Παρακολουθείτε την πορεία του ΠΑΟΚ και αν ναι πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί η χρονιά;

- Ναι φυσικά. Είμαστε εκτός Ευρώπης και τώρα όλοι επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα εκ των δύο... Αν πάρουμε και τα δύο θα είναι υπέροχο. Έχουμε την δύναμη να το πετύχουμε και πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήσουμε την ομάδα και τον προπονητή να κάνουν αυτά στα οποία είναι οι καλύτεροι και όχι να τους προσθέτουμε πίεση.
Έχουμε νέο προπονητή και χρειάζεται και αυτός χρόνο, ώστε να μετατρέψει την ομάδα και να γίνει κατανοητή η φιλοσοφία του. Οπότε όλα χρειάζονται χρόνο. Ακόμα και αν ο Παμπλίτο            (σ.σ. Γκαρσία) τα πάει υπέροχα, κάτι το οποίο θα είναι σπουδαίο.


Οπότε θεωρείτε ότι η προαγωγή του Γκαρσία στην πρώτη ομάδα ήταν σωστή κίνηση; Πιστεύετε ότι θα πετύχει;

- Βεβαίως πιστεύω ότι ήταν σωστή κίνηση. Ένας άνθρωπος που κέρδισε πολλά με την ομάδα μας, ένας άνθρωπος που είναι νικητής στην προσωπική του ζωή και που ποτέ δεν κάνει βήμα πίσω. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ήδη ξέρει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και μπορεί να τα μεταφέρει στην ομάδα, έτσι ώστε στα αλήθεια να καταλάβουν ότι είμαστε ένας σύλλογος - νικητής που δίψα για τίτλους! Να καταλάβουν ότι αυτός ο σύλλογος έχει τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο! Ωστόσο δεν θα πρέπει να του προσθέσουμε υπερβολική πίεση, επειδή τον ξέρω καλά και γνωρίζω ότι θέλει να κάνει πάρα πολλά αλλά δεν είναι εύκολο να γίνουν αμέσως. Για όλα χρειάζεται χρόνος, οπότε και αυτός και η ομάδα χρειάζονται τον χρόνο τους. Άλλωστε, είναι για όλους κάτι νέο!


Διατηρείτε επαφές με τους παλιούς σας συμπαίκτες; Αν ναι, με ποιους;

- Ναι βέβαια, με αρκετούς από αυτούς, από όλες τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει. Αυτή είναι η δουλειά μου πλέον. Ανάμεσα τους και πολλοί από τον ΠΑΟΚ.


Ποια είναι η καλύτερη σας ανάμνηση από τον ΠΑΟΚ;

- Το επαναλαμβάνω διαρκώς. Είμαι οπαδός της Παρτιζάν και του ΠΑΟΚ από τότε που ήμουν παιδί! Οπότε, όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ήταν ήδη κάτι που είχα ονειρευτεί και έτσι απόλαυσα κάθε λεπτό στο γήπεδο μπροστά στους οπαδούς μου!

Ποιο είναι το γκολ που σας έχει μείνει στο μυαλό από την θητεία σας στον ΠΑΟΚ;

- Όλα μου τα γκολ είναι σημαντικά τόσο για μένα όσο και για τον ΠΑΟΚ! Μου αρέσουν όλα όσα έχω βάλει.


 Έχετε σκεφτεί ποτέ να επιστρέψετε στον ΠΑΟΚ σε κάποιο πόστο; Έχει γίνει κάποια επαφή με την διοίκηση;

- Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Είχα μια πολύ δύσκολη χρονιά στον ΠΑΟΚ μετά από τρία επώδυνα χειρουργεία. Και έτσι δεν μπορούσα να αποδώσω τόσο καλά όσο τα προηγούμενα χρόνια από όταν ήρθα. Κανένας από τον σύλλογο δεν ήρθε να μου μιλήσει στις δύσκολες στιγμές! Μόνο οι οπαδοί ήταν πάντα δίπλα μου, όμως δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τους δείξω την πραγματική μου αξία, όπως την πρώτη χρονιά. Από τον σύλλογο δεν ήρθαν ποτέ να μου μιλήσουν όπως έκαναν με τους υπόλοιπους παίκτες για περίπου έναν χρόνο. Μόνο σε μένα και λίγους ακόμη δεν μιλούσαν. Ήταν ξεκάθαρο για μένα το τι ήθελαν να κάνουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν μια πολύ στενάχωρη στιγμή για μένα στην καριέρα μου. Αλλά έτσι είναι, είμαστε μηχανές, όταν χαλάσεις σε αλλάζουν. "Ο επόμενος παρακαλώ..."! Έτσι είναι! Αλλά αυτό που δεν δέχομαι είναι το ότι κανείς δεν ήρθε ποτέ να μου πει: "Κύριε Μουσλίμοβιτς, αυτό ήταν, σε ευχαριστούμε για όλα, αλλά δεν σε χρειαζόμαστε άλλο". Όπως οι άνδρες... Αλλά ήξεραν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν έναν μεγαλύτερο άνδρα...


Ποια η γνώμη σας για την οικογένεια Σαββίδη; Πόσο έχουν επηρεάσει την ιστορία του ΠΑΟΚ;

- Πάρα πολύ! Έχουν αλλάξει το παιχνίδι, ας το πούμε έτσι. Ευχαριστώ τον Θεό που έχουμε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν στα αλήθεια τον σύλλογο και οι οποίοι από την αγάπη και το πάθος τους για την ομάδα ξοδεύουν πολλά. Εύχομαι να μείνουν για πολύ καιρό. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που προσφέρουν στον σύλλογο, όχι αυτούς που παίρνουν.


Ποια η γνώμη σας για την δουλειά στις ακαδημίες; Πιστεύετε ότι οι νέοι που έχουν καθιερωθεί στην ομάδα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον;

- Αυτό είναι κάτι που έλεγα μερικά χρόνια πριν. Ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παράξει τα δικά του ταλέντα που θα φτάσουν τον σύλλογο στα αστέρια! Και αυτό συμβαίνει τώρα! Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Τα παιδιά αυτά είναι απίστευτα! Παίζουν για τον σύλλογο που αγαπούν, μέσα από τον οποίο μεγάλωσαν. Τι άλλο θα μπορούσε να μετρήσει περισσότερο για αυτούς; Αυτός είναι ο λόγος που πετάνε στο γήπεδο! Αυτό είναι αληθινή αγάπη! Και έτσι πρέπει να είναι. Θα αυξήσουν περαιτέρω την αξία του ΠΑΟΚ στο μέλλον!


Μπορείτε να περιγράψετε τον ΠΑΟΚ με 4 γράμματα;

- Το έχω κάνει ήδη στην μπλούζα μου! Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ! (Once PAOK, always PAOK)!


Έχετε σκεφτεί να επιστρέψετε στο ποδόσφαιρο είτε ως προπονητής είτε ως σκάουτερ; Τι σκέφτεσαι να κάνεις στο μέλλον;

- Αυτή την περίοδο τελειώνω το δίπλωμα προπονητικής και αθλητικού συντάκτη (τεχνικός διευθυντής). Θα δούμε τι θα φέρει η ζωή!


Τι συμβουλή θα δίνατε στα νεαρά παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; 

- Δεν υπάρχουν ταλέντα. Το ταλέντο είναι η δύναμη σου να αντιστέκεσαι ξανά και ξανά μετά τις ήττες σου και να συνεχίζεις μέχρι να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει στην ζωή σου, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες μέχρι να φτάσεις εκεί που θες! 
Αυτό είναι ταλέντο! Όλα τα υπόλοιπα είναι ανούσιες κουβέντες!


Κλείνοντας, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ;

-Έδωσα και είπα πολλά μέσα από αυτή την συνέντευξη, όσοι είναι έξυπνοι θα καταλάβουν αυτά που λέω.
 Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι μοναδικοί (one and only)! Πραγματικά το αποδεικνύουν ξανά και ξανά ότι είναι απλά μοναδικοί! Δεν μιλούν...Πράττουν! Και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των οπαδών μας και όλων των άλλων! Ο Θεός ας τους έχει όλους καλά και υγιείς! Και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους επίσης!


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για την συνεργασία του και την προθυμία του για την συνέντευξη. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον και θα ήταν χαρά μας να τον ξαναδούμε στον ΠΑΟΚ!


THANK YOU ALANI!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια