Αναγκαστικά και αναγκαία πισωγυρίσματα!


Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες ανάγκες να καλύψει μεσούσης της σεζόν. Οι θέσεις στις οποίες ζήτησε ενίσχυση ο Πάμπλο Γκαρσία είναι αυτές που παρουσιάζουν σημαντικά κενά. Είτε ποιοτικά, είτε ποσοτικά, είτε και τα δυο. Εξτρέμ, χαφ, φορ, ίσως κάποιος πλάγιος μπακ.

Οι ιδιαιτερότητες της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, το ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσουν πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά και ο λογιστικός παράγοντας των ταμείων της ΠΑΕ λόγω FFP, δημιουργούν εμπόδια ή μεγαλώνουν τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες.

Έτσι, οι δυο πρώτες κινήσεις που φρόντισε να κάνει ο Δικέφαλος έχουν χαρακτήρα πισωγυρίσματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Εμπεριέχουν ανάγκη, αναγκασμό, ακόμα και καταναγκασμό.

Ανάγκη να καλυφθούν θέσεις, να βρει ο προπονητής εξτρέμ να χρησιμοποιήσει και διαχειριστεί. Ανάγκη να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα, να μην χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Ανάγκη να μην “φορτωθεί” το μπάτζετ με βαριά συμβόλαια και να μην υπάρχει κόστος μεταγραφής.

Ως εδώ καλά. Στην ουσία όμως; Η επαναστρατολόγηση των Ουάρντα και Λάμπρου συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες ενίσχυσης της ομάδας από οποιαδήποτε άλλη μεταγραφή. Ο λόγος είναι ότι έχουν ήδη δοκιμαστεί. Έχουν δείξει τι μπορούν, τι δεν μπορούν και πώς το μπορούν. Μία, δυο και τρεις φορές στο παρελθόν. Σε αυτό το περιβάλλον. Στην δύσκολη Τούμπα και φορώντας μια βαριά φανέλα.

Η γνώμη μου για τον Αιγύπτιο δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ, πριν από τρία χρόνια. Πολλή μπάλα, ελάχιστο ποδόσφαιρο. Πολύ ταλέντο, ελάχιστο μυαλό. Πολλή ποιότητα, ελάχιστη προσωπικότητα. Είναι αδύνατον να συμβαδίσουν όλα αυτά σε μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Προβλήματα ποδοσφαιρικής συμπεριφοράς έχει βγάλει και ο Λάμπρου, στον οποίον επίσης το ταλέντο δε λείπει. Για τον Έλληνα επιθετικό μπορεί να υπάρξει μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας λόγω ηλικίας και εθνικότητας, αλλά και για αυτόν το τρένο ήδη ξεκίνησε να φεύγει και πρέπει να τρέξει για να προλάβει.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο βασικός παράγοντας που επικαλούνται όλοι ότι μπορεί να αλλάξει συσχετισμούς λέγεται Πάμπλο Γκαρσία. Οι πιθανότητες όμως δεν είναι υπέρ του…


Πηγή: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια