Ωρα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ και όχι άγονης κριτικής και εσωστρέφειας

 

Θα μπορούσαμε να συζητάμε επί μέρες για την αποτυχία του ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Βόλο. Για την απώλεια δυο βαθμών, που σε συνδυασμό με την απώλεια των βαθμών στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αφήνουν τον Δικέφαλο 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Θα μπορούσαμε να συζητάμε και να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε επί μέρες, για το σχεδόν ολικό rotation που επιχείρησε ο Φερέρια, πόσο σωστά ή λάθος διαχειρίστηκε τους παίκτες που έχει η ομάδα στο ρόστερ της, για το πόσο έτοιμοι ήταν να αγωνιστούν οι παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα, πόσο βοήθησαν οι αλλαγές, και πολλά ακόμα θέματα που τέθηκαν στο εσωτερικού του ασπρόμαυρου οργανισμού, μετά το τέλος του αγώνα.

Πού θα οδηγούσε τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, μια ενδεχομένη βουτιά στην άβυσσο της εσωστρέφειας; Στην καλύτερη περίπτωση θα τον οδηγούσε στο… πουθενά. Στην χειρότερη περίπτωση, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι που θα τον οδηγούσε, ενόψει μάλιστα του αγώνα με την Κράσνονταρ.

Η ρεβάνς με τους Ρώσους στην Τούμπα, φαντάζει –και είναι- το παιχνίδι της 20ετίας για τον ΠΑΟΚ. Ίσως και κάτι περισσότερο. Ο Δικέφαλος δεν έφτασε ποτέ στο παρελθόν τόσο κοντά στους ομίλους του Champions League. Το εννοώ… ΠΟΤΕ.

Θα ήταν εντελώς παράλογο και έξω από κάθε ποδοσφαιρική λογική να διοχετεύσουμε ενέργεια στο γιατί δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο Βόλο αψηφώντας τη σημασία του αγώνα της Τετάρτης. Θα βλέπαμε το δέντρο και όχι το δάσος. Θα χάναμε την μεγάλη εικόνα της παρουσίας του Δικεφάλου στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Δεν μπορώ να βάλω τίποτε πάνω από την εκπλήρωση ενός στόχου, που στοιχειώνει επί χρόνια τον οργανισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα θυσίαζα το πρωτάθλημα. Τίποτε δεν θυσιάζω. Απλά ιεραρχώ στο μυαλό μου τις ανάγκες και τους στόχους της ομάδας.

Η πορεία της ομάδας στη Super League και το μέλλον της σε αυτή, είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε από το βράδυ της Τετάρτης και για όσο θέλετε, με τσεκαρισμένο το διαβατήριο του ΠΑΟΚ για το ταξίδι των ομίλων.

Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται από την 3η αγωνιστική. Κακά τα ψέματα, στόχος του ΠΑΟΚ ήταν να πετύχει βαθμολογικά το απόλυτο, στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα τα είχε καταφέρει με άνεση αν δεν μεσολαβούσαν τα παιχνίδια με την Μπενφίκα και την Κράσνονταρ.

Η άγονη κριτική και όπως αναφέρω η εσωστρέφεια στην παρούσα φάση, δεν θα προσέφερε απολύτως καμία βοήθεια στην ομάδα. Αυτό που χρειάζονται ο Φερέιρα, οι παίκτες και όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, είναι στήριξη και θετική ενέργεια, ενόψει του αγώνα με την Κράσνονταρ.

Μετά μπορούμε να ασκήσουμε όση κριτική θέλετε για τον προπονητή, τους παίκτες, τις επιλογές στη μεταγραφική περίοδο και φυσικά –γιατί εδώ είναι η ουσία- τον τρόπο, με τον οποίο η ομάδα θα καλύψει το χαμένο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Από σήμερα και μέχρι το τέλος του αγώνα με την Κράσνονταρ, καμία άλλη συζήτηση εκτός από την πρόκριση, δεν θα προσφέρει καμία βοήθεια στον ΠΑΟΚ.

Εσείς λοιπόν αποφασίζετε για το κλίμα που θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες γύρω από τον ΠΑΟΚ και ποιο θα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Παίκτες, τεχνική ηγεσία, τεχνικός διευθυντής και λοιποί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, οφείλουν να φροντίσουν για το αγωνιστικό κομμάτι.

 Πηγή: sdna

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια